Suuhygienisti Saila Kallonen

Heippa hei! Olen Saila Kallonen ja aloitin SmileSpassa suuhygienistinä keväällä 2018. Olen työskennellyt aiemmin sekä yksityisellä että julkisella sektorilla Pirkanmaalla, Päijät-Hämeessä sekä Uudellamaalla, ja tehnyt myös hammashoitajan töitä. Ennen suuhygienistiksi valmistumista asuin Länsi-Australiassa, Perthissa, jossa ratsastin työkseni laukkahevosia. Aiemmalta koulutukseltani olen restonomi ja tehnyt siis myös ravintola-alan töitä.

Harrastuksiini kuuluu liikunta monissa eri muodoissa. Kesäisin tykkään golfata ja talvisin hiihtää. Hevoset ovat lähellä sydäntäni ja minulla on ollut aiemmin myös omia ravihevosia. Tällä hetkellä hoidossani on mukava suomenhevostamma Hirmun Helmi, jonka kanssa on kiva tehdä pitkiä ja vauhdikkaita maastolenkkejä. Olen jonkin sortin siivousintoilija, joten kaipa myös siivousta voisi kutsua yhdeksi harrastuksekseni.

Mikä työssäsi suuhygienistinä on parasta?

Työssäni parasta on saada tavata joka päivä uusia erilaisia ihmisiä ja auttaa heitä huolehtimaan paremmin terveydestään. Erityisen palkitsevana pidän onnistumista pelkopotilaiden hoitamisessa ja myös lapset ovat tervetulleita hoitooni. Olen luonteeltani järjestelmällinen ja pikkutarkka, joten suuhygienistin työ sopii minulle oikein hyvin. Lisäksi tykkään tehdä käsilläni ja tässä työssä onkin hienoa nähdä työnsä jälki heti. Positiivinen palaute asiakkailta kertoo, että olen osannut tehdä asioita oikein ja se motivoi työssäni minua eniten.

Mikä SmileSpassa on parasta?

SmileSpassa ehdottomasti parasta on viihtyisä tunnelma. Meillä on tarpeeksi aikaa annettavana asiakkaille, tilat ovat ihanan valoisat ja kyllä tuo mahtava näkymä hoitohuoneiden ikkunoista Ratinan suvantoon virkistää mieltä. Työmme pohjana on raudanlujalla ammattitaidolla tehdyt hampaiden puhdistukset, suusairauksien ennaltaehkäisy ja omahoidon ohjaus. Esteettiset hoidot puolestaan kruunaavat kauniin hymyn ja usein myös motivoivat asiakkaita huolehtimaan suunsa terveydestä paremmin. Positiivinen tunnelma myös tarttuu asiakkaisiin ja vähentää jännitystä, mikä on hammashoidossa valitettavan yleistä. Meille kaikki asiakkaat ovat yhtä tärkeitä.

Lempiherkkusi?

Olen kaikkiruokainen, mutta yksi asia mitä ilman en voisi elää on jäätelö. Varsinkin kuumina kesäpäivinä jäätelöä on lähes mahdotonta vastustaa! Onneksi hampaiden kannalta jätski ei ole herkuista ollenkaan sieltä pahimmasta päästä, koska maidon kalsium neutralisoi syömisestä suuhun tulevia happoja. Lisäksi jätski on sulavaa eikä tartu kovasti kiinni hampaiden pinnoille. Sulavan olomuotonsa ansiosta jädeä ei tule napostelua, vaan se syödään kerralla pois ja näin happohyökkäyksiä ei tule liikaa. Lapsena kärsin laktoosi-intoleranssista, mutta ahkeralla jäätelön syönnillä onnistuin siedättämään itseäni eikä maitotuotteista ole ollut vaivaa sen koommin. Tässähän oli jo aika monta hyvää syytä syödä jäätelöä silloin tällöin, eikö?!

Pestäänkö hampaat ennen vai jälkeen aamupalan?

Tämä kysymys askarruttaa usein asiakkaita. Monet ovat tottuneet harjaamaan hampaat aamupalan jälkeen, jotta suu tuntuu raikkaalta töihin lähtiessä. Suositeltavaa harjaus olisi kuitenkin tehdä aamulla ennen syömistä. Tällöin hampailla on fluorisuoja jo heti ennen päivän ensimmäistä ateriaa. Lisäksi hammaskiille pehmenee hetkellisesti hieman syömisestä johtuvan happohyökkäyksen takia, joten heti syömisen jälkeen tehty voimakas harjaaminen voi näin ollen vahingoittaa kiillettä. Aamiaisen jälkeen voi laittaa vaikka ksylitolipastillin tai -purkan suuhun, jolloin ksylitoli katkaisee happohyökkäyksen ja suu tuntuu taas raikkaalta ja puhtaalta.

Kokemuksia Sailasta

Juontaja Sara Perttusen kokemuksia SmileSpasta

Televisiostakin tuttu juontaja Sara Perttunen kävi hammashoidossa SmileSpassa. Suuhygienistimme Saila Kallonen teki hänelle hampaiden valkaisun ja hoidon lopussa kyseli Saralta kokemuksesta. ”Olen hieman hammaslääkärikammoinen, joten ennen hoitoa minua hieman jännitti”, Sara myöntää. ”Toimenpide sujui kuitenkin…

Lue koko artikkeli ›

Hääbloggaaja Idan kokemuksia hampaiden valkaisusta SmileSpassa

Olen suunnitellut heinäkuussa 2018 juhlittavaa unelmiemme hääpäivää jo kahden vuoden ajan ja kirjoittanut siitä Ida’s daydream -blogiini. Haluan elämäni suurimpana juhlapäivänä olla parhaimmillani ja loistaa – myös valkoisten hampaitteni osalta! Hääjuhlan lähestyessä päätin toteuttaa haaveeni…

Lue koko artikkeli ›

SmileSpan purentalihashieronta poisti Anna Savelalta monia kipuja

Purentalihashieronta oli minulle aiemmin tuntematon hoitomuoto, vaikka olen purrut hampaita yhteen jo parinkymmenen vuoden ajan niin hereillä kuin unessa. Muun käynnin yhteydessä Saila kertoi purentalihashieronnasta ja ehdotti, että kokeiltaisiin sitä minulle. Hyötyisin siitä varmasti. Ajatus…

Lue koko artikkeli ›

SmileSpan puhdistus-, valkaisu- ja White Spot -hoidot saivat Annan hymyilemään itsevarmasti

Hampaiden puhdistus- ja hampaiden valkaisuhoidot toteutimme Glitteriaddikti-bloggaaja Anna Roosien kanssa kaupallisena yhteistyönä, White Spot -hoidossa Anna Roosie kävi omakustanteisesti. Tämä kokemusteksti on koostettu Glitteriaddikti-blogissa julkaistuista teksteistä. Sattumalta kävi niin, että Anna Roosie istui hoitojensa aikana…

Lue koko artikkeli ›