Hammaskiven poisto ja hampaiden puhdistus Tampere

Kolme hyvää syytä tulla hammaskiven poistoon ja hampaiden puhdistukseen SmileSpahan:

  • Suusi bakteerikuormaa keventämällä suojelet paitsi suusi terveyttä myös kokonaishyvinvointiasi: hampaiden puhdistus on energiabuusti koko kehollesi!
  • SmileSpassa teemme hammaskiven poiston ja hampaiden puhdistuksen vankalla ammattitaidolla ja niin hellästi, ettei kipua tai vihlontaa tunnu oikeastaan koskaan.
  • Jauhepuhdistuksella tehostettu palauttaa hymyysi sen luonnollisen vaaleuden, sillä se poistaa muun muassa kahvin ja punaviinin aiheuttamat värjäymät ja tummentumat!

Hampaiden puhdistaminen kunnolla kotioloissa on suurimmalle osalle ihmisistä yllättävän vaikeaa. Moni ei välttämättä edes pysähdy miettimään, miltä hampaat oikeastaan tuntuvat. Vaikka osaisitkin aistia hampaitasi, et välttämättä erota likaisia hampaita täysin puhtaista esimerkiksi siksi, etteivät hampaasi ole tuntuneet kunnolla puhtailta pitkään aikaan. Mikäli et huomaa eroa, et välttämättä osaa myöskään kaivata ammattilaisen apua hampaidesi hoitoon. Kuitenkin jokaisen ihmisen olisi tervettä ja järkevää käydä suuhygienistillä vähintään 1–2 kertaa vuodessa. Osa joutuu käymään jopa kolmen kuukauden välein.

Suuhygienisti keskittyy suusi terveyteen

Meidän suuhygienistien päätyö on ennaltaehkäisevä hammashoito, erityisosaamistamme hammaskiven poisto ja hampaiden erilaisten puhdistusten tekeminen. Erityistä apuamme tarvitset siis ikenen alaisten hampaiden pintojen puhdistamiseen ja hammaskiven poistamiseen tältä piilossa olevalta alueelta, johon et voi itse päästä käsiksi.

Puhdistusten aikana tärkein tehtävämme on arvioida ikenien kuntoa. Hammaskivi ei varsinaisesti ole mittari hampaiden puhdistamisen tarpeeseen. Sellainenkin suu, jossa ei ole hippuakaan hammaskiveä, mutta ikenet vuotavat verta, vaatii jopa neljä puhdistuskäyntiä vuodessa.

Ientulehdus aiheuttaa ikäviä tuntemuksia ja altistaa sairauksille

Terveestä suusta ei vuoda pitkäjaksoisesti yhtään verta hampaiden puhdistuksen aikana eikä kotona esimerkiksi hammasvälejä hammaslangalla tai hammasväliharjalla puhdistaessa. Hyvä kotihoito hätyyttelee bakteereita pois ja säännöllinen mekaaninen käsittely hammasvälien puhdistusvälineillä “treenaa” ikeniä vahvoiksi. Terveenä suusi tuntuu hyvälle ja hengityksessäsi ei ole epämiellyttäviä hajuja.

 

Hampai­deni tervey­den­tila saatiin hienolle mallille ja ihailen kirkasta loppu­tu­losta. Hyvä muis­tutus itsel­leni, miten tärkeästä asiasta on kyse ja mitenkä paljon hoidettu hammas­ri­vistö vaikuttaa mielen­ti­laan.

– Erika

 

Yleisin syy pahanhajuiselle hengitykselle onkin ientulehdus ja ikenen alla ientaskuissa oleva hammaskivi. Nämä oireet ovat syy hakeutua hammaskiven poistoon ja hampaiden puhdistukseen suuhygienistin luokse.  Koko ikenien pinta-alassa oleva ientulehdus vastaa kämmenen kokoista verta vuotavaa avohaavaa. Mikäli se olisi sinulla käsivarressasi tai reidessäsi, osaisit ja haluaisit hoitaa sitä. Suussasi näinkin vakava ongelma voi olla lähes oireeton tai pieni verenvuoto hampaita harjatessa voi tuntua mitättömältä vaivalta. Siksi tarvitset suuhygienistin apua suusi ja ikeniesi terveyden rehellisen tilan arviointiin.

SmileSpan suuhygienisti tekemässä hammaskiven poistoa ja hampaiden puhdistusta

Ikenen yläpuolella oleva näkyvä hammaskivi itsessään ei ole vaarallista, mutta se toimii tehokkaana kiinnitysalustana bakteereille, jotka aiheuttavat ientulehdusta ja kiinnityskudossairauksia. Lisäksi sillä on ikävä taipumus pyrkiä kasvamaan ikenen alle, jolloin se muuttuu riskiksi ympäröiville kudoksille. Hoitamattomana tämä tilanne voi edetä sairaudeksi, jota kutsutaan parodontiitiksi, ja olla todellinen uhka koko kehon terveydelle.

Nykyisin saamme jatkuvasti enemmän tietoa siitä, miten laaja yhteys suun terveydellä on muihin kehon sairauksiin ja terveenä pysymiseen. Lisäksi kehon sairauksien vaikutus suun terveyteen tunnistetaan. Hoitamaton ientulehdus bakteereineen ja ikeniä rasittava hammaskivi yhdessä voivat edesauttaa sinua sairastumaan muun muassa diabetekseen, aivoinfarktiin, verenmyrkytykseen, hedelmättömyyteen ja moniin muihin vakaviin sairauksiin.

Hyvin tehty hampaiden puhdistus on yleensä kivuton

Hammaskiven poisto ja hampaiden mekaaninen puhdistus ei yleensä tuota kipua, mikäli työskentelytekniikka ja käytettävä välineistö ovat kunnossa, kuten meillä SmileSpassa on. Erittäin tulehtuneet ikenet saattavat toki olla hyvinkin arat ja niitä pyrimme hoitamaan erityisellä varovaisuudella. Pintapuudutetta voidaan levittää ikenille helpottamaan hammaskiven poistoa.

 

SmileSpan suuhygienisti oli todella ammat­ti­tai­toinen ja käsit­tely oli hellä­va­raista. Hän selitti hyvin, mitä oli teke­mässä ja kysyi sään­nöl­li­sesti, oliko kaikki ok.

– Hanna

 

Hampaiden pinnat puhdistetaan yleensä ultraäänilaitteella ja käsi-instrumentein hammaskivestä sekä biofilmistä eli bakteeripeitteestä. Hyvät kotihoitovälineet ja oikeanlainen hyvin onnistuva kotihoito ovat ensiarvoisen tärkeitä asioita kiinnityskudosten hoidossa. Jotta suusi pysyisi terveenä, vaatii se sinun ja suuhygienistin yhteistyötä, jossa molemmat tekevät parhaansa. Me SmileSpan suuhygienistit autamme sinua mielellämme onnistumaan myös kotihoidossasi!

Varaa tarpeeksi pitkä hoitoaika

 

Toisaalla hammas­kiven poisto ja hampaiden puhdis­tus­hoidot on suori­tettu melko ripeästi ja asiak­kaana olen kokenut kiireen tuntua. SmileS­passa toimen­pi­teet tehdään perus­teel­li­sesti, laatu edellä ja rauhassa.

– Erika

 

On tärkeää, että hammaskiven poistoon varataan riittävästi aikaa. Meille SmileSpassa hammaskiven poisto ja hampaiden puhdistus tarkoittaa aina koko hampaiston puhdistamista. Mekaaninen huolellinen käsityö ja yksilölliset tekijät suussasi vaikuttavat siihen, ettei hoitoa voida tehdä laadukkaasti, jos aika on liian lyhyt. Lisäksi liian tiukka hoitoaikataulu voi lisätä asiakkaan kipuaistimusta ja jännitystä. Hammaskiven poistoa ja hampaiden puhdistusta ei tarvitse jännittää: me pyrimme aina olemaan helliä työskentelyssämme ja huomioimaan asiakkaidemme yksilölliset tarpeet. Emme halua aiheuttaa sinulle turhaa kipua ja muita epämiellyttäviä tuntemuksia hoidon aikana.

Miten ihana tunne puhtaasta suusta tuleekaan! Välitä hampaistasi ja terveydestäsi ja varaa jo tänään aika hampaiden puhdistukseen.

Hoito sisältää ientaskujen ja ienverenvuodon mittauksen, hammaskiven määrän arvion, hammaskiven sekä bakteeripeitteiden mekaanisen poiston käsi-instrumentein ja/tai ultraäänipuhdistuksella, hampaiden pastapuhdistuksen tai soodapuhdistuksen lisäpalveluna, tarvittaessa fluorilakkauksen tai hampaiden hoitoaineen sekä aina kotihoidon ohjauksen.

Hammaskiven poisto ja hampaiden puhdistus mahdollistaa myös hampaiden valkaisemisen.

Hoidot

HoitoKestoHinta
Hammaskiven poisto ja hampaiden puhdistus

Tämä 30 min hoitokäynti on suuhygienistisi arvioima ja suosittelema jatkohoitoaika käydessäsi keskimäärin 3-4 kertaa vuodessa suuhygienistillä. Se on tarkoitettu sinulle, jonka suu on meille entuudestaan tuttu ja olet jo asiakkaamme. Suusi kunto on meidän aikaisemmin arvioima ja edellinen käyntisi on meidän tekemä. Näin tiedämme mistä jatkaa kanssasi sekä sinulle hoitolamme on jo tuttu paikka.

30 min99,00 €Varaa aika ›
Hammaskiven poisto ja hampaiden puhdistus

Tämä 45 min hoitokäynti on suuhygienistisi arvioima ja suosittelema jatkohoitoaika käydessäsi keskimäärin 2 kertaa vuodessa suuhygienistillä. Se on tarkoitettu sinulle, jonka suu on meille entuudestaan tuttu ja olet jo asiakkaamme. Suusi kunto on meidän aikaisemmin arvioima ja edellinen käyntisi on meidän tekemä. Näin tiedämme mistä jatkaaa kanssasi sekä sinulle hoitolamme on jo tuttu paikka.

45 min124,00 €Varaa aika ›
Hammaskiven poisto ja hampaiden puhdistus

Tämä 60 min hoitokäynti on tarkoitettu silloin, kun tulet hoitoomme ensimmäistä kertaa tai tämä on suuhygienistisi arvioima ja suosittelema jatkohoitoaika käydessäsi 1 kertaa vuodessa suuhygienistillä. Se on tarkoitettu sinulle, jonka hampaistossa on haasteelisia hoidettavia muotoja, paljon keinotekoisia rakenteita, suusi olosuhteet ovat vaativat (kuten esim. herkkä oksennusrefleksi tai haluat paljon taukoja puhdistuksen aikana). Mikäli omahoito on sinulle haasteelista, edellisestä hoidostasi on runsaasti aikaa tai sinulla on vaikkapa useampi yleissairaus tai paljon lääkityksiä, silloin tämä hoitokäynti on sinulle paras.

60 min139,00 €Varaa aika ›
Hammaskiven poisto ja hampaiden puhdistus pelkäävälle

Pelkääville tarkoitettu hoitoaika on pidempi, jotta voimme tehdä työmme tavallistakin rauhallisemmin ja mukavuutesi huomioden. Suuhygienisti voi pidemmällä hoitoajalla tehdä työtään erityisellä varovaisuudella ja pienissä erissä, mm. tauottamalla ja tarjoamalla sinulle aikaa huilata välillä.

75 min169,00 €Varaa aika ›