Hammaskiven poisto ja hampaiden puhdistus

Hampaiden puhdistaminen on suurimmalle osalle ihmisistä yllättävän vaikeaa. Moni ei välttämättä edes pysähdy miettimään, että miltä hampaat oikeastaan tuntuvat ja vaikka niitä osaisikin aistia ei välttämättä erota likaisia hampaita täysin puhtaista. Mikäli eroa ei huomaa, ei välttämättä osaa myöskään kaivata ammattilaisen apua hampaiden hoitoon. Kuitenkin jokaisen ihmisen olisi erittäin tervettä ja järkevää käydä suuhyginistillä vähintään 1-2 kertaa vuodessa. Osa joutuu käymään jopa kolmen kuukauden väleinkin. Meidän päätyömme on ennaltaehkäisevä hammashoito ja erityisosaamistamme hammaskiven poisto ja  hampaiden erilaisten puhdistusten tekeminen. Erityistä apua tarvitset siis ikenen alaisten hampaiden pintojen puhdistamiseen ja hammaskiven poistamiseen tältä piilossa olevalta alueelta johon et voi itse päästä käsiksi. Puhdistusten aikana tärkein tehtävämme on aina arvioida ikenien kuntoa. Hammaskivi ei ole varsinaisesti mittari hampaiden puhdistamisen tarpeeseen. Sellainenkin suu jossa ei ole hippuakaan hammaskiveä, mutta ikenet vuotavat verta vaatii jopa 4 puhdistus käyntiä vuodessa.

Hammas­kiven poisto ja hampaiden mekaa­ninen puhdistus ovat tärkeä osa kokonaisvaltaista kehon terveydenhoitoa

Terveestä suusta ei vuoda oikeastaan yhtään verta hampaiden puhdistuksen aikana eikä kotona esimerkiksi langatessa hammasvälejä, koska hyvä kotihoito hätyyttelee bakteereita ja mekaaninen säännöllinen käsittely “treenaa” ikeniä vahvoiksi. Terve suu tuntuu hyvälle ja hengityksessä ei ole epämiellyttäviä tuoksuja. Yleisin syy pahanhajuiselle hengitykselle on ientulehdus ja ikenen alla ientaskuissa oleva hammaskivi. Nämä oireet ovat syy hakeutua hammaskiven poistoon ja hampaiden puhdistukseen.  Koko ikenien pinta-alassa oleva ientulehdus vastaa kämmenen kokoista verta vuotavaa avohaavaa. Mikäli se olisi sinulla käsivarressa tai reidessä osaisit hoitaa sitä, suussa näinkin vakava ongelma voi olla lähes oireeton tai pieni verenvuoto hampaita harjatessa voi tuntua mitättömältä vaivalta.

Nykyisin saamme jatkuvasti enemmän tietoa siitä miten laaja yhteys suun terveydellä on muihin kehon sairauksiin tai terveenä pysymiseen. Lisäksi kehon sairauksien vaikutus suun terveyteen tunnistetaan. Hoitamaton ientulehdus bakteereineen ja ikeniä rasittava hammaskivi yhdessä voivat edesauttaa sairastumaan muun muassa diabetekseen, aivoinfarktiin, verenmyrkytykseen, hedelmättömyyteen ja moniin muihin  hyvin vakaviin sairauksiin.

Hammaskiven poisto ja hampaiden mekaaninen puhdistus ei yleensä tuota kipua, mikäli työskentelytekniikka ja käytettävä välineistö ovat kunnossa. Erittäin tulehtuneet ikenet toki saattavat olla hyvinkin arat ja niitä pyrimme hoitamaan erityisellä varovaisuudella. Pintapuudutetta voidaan toki levittää ikenille helpottamaan hammaskiven poistoa. Ikenen yläpuolella oleva näkyvä hammaskivi itsessään ei ole vaarallista, mutta se toimii tehokkaana kiinnitysalustana bakteereille, jotka aiheuttavat ientulehdusta ja kiinnittyskudossairauksia. Lisäksi sillä on ikävä taipumus pyrkiä kasvamaan ikenen alle, jolloin se muuttuu ympäröiville kudoksille riskiksi. Hoitamattomana tämä tilanne voi edetä sairaudeksi nimeltä parodontiitti ja olla todellinen uhka koko kehon terveydelle.

Hampaiden pinnat puhdistetaan yleensä ultraäänilaitteella ja käsi-instrumentein hammaskivestä sekä biofilmistä eli bakteeripeitteestä. Hyvät kotihoitovälineet ja oikeanlainen hyvin onnistuva kotihoito ovat ensiarvoisen tärkeitä asioita kiinnityskudosten hoidossa. Jotta suusi pysyisi erityisen terveenä vaatii se sinun ja suuhygienistin yhteistyötä, jossa molemmat tekevät parhaansa.

On tärkeää, että hammaskiven poistoon varataan riittävästi aikaa. Meille SmileSpassa hammaskiven poisto ja hampaiden puhdistus tarkoittaa aina koko hampaiston puhdistamista.  Mekaaninen huolellinen käsityö ja yksilölliset tekijät suussa vaikuttavat siihen, että hoitoa ei voida tehdä laadukkaasti, jos aika on liian lyhyt. Lisäksi liian tiukka hoitoaikataulu voi lisätä asiakkaan kipuaistimusta ja jännitystä. Hammaskiven poistoa ja hampaiden puhdistusta ei tarvitse jännittää, me pyrimme aina olemaan helliä työskentelyssä ja huomioimaan asiakkaiden yksilölliset tarpeet. Emme halua aiheuttaa turhaa kipua ja muita epämielyttäviä tuntemuksia hoidon aikana.

Miten ihana tunne puhtaasta suusta tuleekaan! Välitä hampaistasi ja varaa jo tänään aika hampaiden puhdistukseen!

Hoito sisältää ientaskujen ja ienverenvuodon mittauksen, hammaskiven määrän arvion, hammaskiven sekä bakteeripeitteiden mekaanisen poiston käsi-instrumentein ja/tai ultraäänipuhdistuksen, hampaiden pastapuhdistuksen tai soodapuhdistuksen lisäpalveluna, tarvittaessa fluorilakkauksen tai hampaiden hoitoaineen sekä aina omahoidon ohjauksen.

Hammaskiven poisto ja hampaiden puhdistus mahdollistaa myös hampaiden valkaisemisen.

Hoidot

Hoito Kesto Hinta
Hammaskiven poisto ja hampaiden puhdistus 30 min 75,00 € Varaa aika ›
Hammaskiven poisto ja hampaiden puhdistus 45 min 95,00 € Varaa aika ›
Hammaskiven poisto ja hampaiden puhdistus 60 min 110,00 € Varaa aika ›