Soodapuhdistus eli hampaiden jauhepuhdistus Tampere

Kolme hyvää syytä tulla jauhepuhdistukseen SmileSpahan:

  • Haluat saada suustasi ainutlaatuisen raikkaan ja ihanan puhtaan tuntuisen!
  • Terveytesi ja hyvinvointisi ovat sinulle tärkeitä, ja tahdot tehostaa niitä pitämällä suusi vapaana bakteereista ja tulehduksesta.
  • Tiedät olevasi hehkuvan, iloisen hymyn arvoinen!

Soodapuhdistus eli viralliselta nimeltään jauhepuhdistus on ollut olemassa suunhoidon ammattilaisten tarjoamana hoitomuotona jo kymmeniä vuosia, mutta kuitenkin sitä käytetään hammashoidossa edelleen valitettavan vähän. SmileSpassa olemme tehneet hampaiden soodapuhdistuksia jo useiden vuosien ajan lähes kaikille asiakkaillemme.

Nykyisin käytössämme on useita erilaisia jauheita ja sooda eli natriumbikarbonaatti on vain yksi niistä. Siksi hoidosta tulisi mieluummin käyttää nimitystä jauhepuhdistus. Jauheista löytyy eri makuja ja tullessasi jauhepuhdistukseen SmileSpahan saat valita mauista itsellesi mieluisimman.

Miten hampaiden jauhepuhdistus tehdään?

Hampaiden soodapuhdistusta voisi leikkisästi verrata vaikka hampaiden painepesuripesuun. Jauhepuhdistus kestää vain noin kymmenen minuuttia. Ennen hoidon aloittamista suuhusi asetellaan silikoninen suunaukipitäjä, mikä helpottaa helpottaa suuhygienistin työskentelyä ja kääntää hellästi huulesi pois puhdistavan suihkun tieltä. Suunaukipitäjä ei yleensä tunnu ollenkaan epämiellyttävältä. Itse hoito voi tuntua pienenä nipistelynä ikenissäsi ja pistelynä kielessäsi. SmileSpan suuhygienistit osaavat työnsä kuitenkin erinomaisesti ja varmistavat koko hoidon ajan, että olosi pysyy hyvänä ja mukavana.

Suuhygienistimme suihkuttaa vedenpaineen, ilmanpaineen ja jauheen avulla hampaidesi pinnat ja välit puhtaiksi. Hampaidesi värjäymät ja plakki sekä hammasväleissäsi viihtyisästi asustelevat bakteerit saavat kyytiä, hampaistasi tulee kiiltävän ja kirkkaan näköiset sekä miellyttävän liukkaan ja puhtaan tuntuiset. Monella soodapuhdistus saa hampaisiin myös kauniin hehkun.

SmileSpassa jauhepuhdistusjauheita on monia eri makuja

Soodapuhdistuksessa ei ole kyse hampaiden kemiallisesta valkaisusta, vaan niiden ulkopinnan puhdistuksesta. Varsinainen valkaisu, joka on siis aivan eri toimenpide, puolestaan muuttaa hampaidesi sävyä vaaleampaan suuntaan. Ei kuitenkaan olisi ihme, jos jauhepuhdistus tuntuisi kuin kevyeltä vaalentamiselta hampaidesi pinnoista lähteneiden värjäymien vuoksi.

 

Tarviiko tähän enää edes mitään valkaisua, kun kerta­hei­tolla hymy vaaleni puhdis­tuksen myötä?

– Bloggaaja Anna Roosie

 

Ennen soodapuhdistusta poistetaan hammaskivi

Ennen soodapuhdistuksen tekoa suuhygienistin tulee poistaa mahdollinen hammaskivi hampaidesi pinnoilta. Mikäli hampaidesi pinnoilla on paljon hammaskiveä, soodapuhdistus ei onnistu parhaalla mahdollisella tavalla, koska pesu kohdistuu vain hammaskiven pintaan eikä pääse itse hampaisiisi asti.

Jos hampaitasi on hoidettu säännöllisesti suuhygienistin vastaanotolla, voidaan soodapuhdistus usein tehdä muun hoidon yhteydessä. Hoito voidaan tehdä 2–3 kertaa vuodessa karheammilla jauheilla ja puuterimaisilla jauheilla useammin. Karheammat jauheet poistavat värjäymiä tehokkaammin, puuterimaista jauhetta voidaan käyttää, jos haluat antaa hammaspinnoillasi ja varsinkin ikeniesi alla viihtyvälle bakteerimassalle lähtöpassit.

Kenelle soodapuhdistus erityisesti sopii?

Voimakas ientulehdus tai hoitamaton kiinnityskudossairaus eli parodontiitti ovat esteitä sooda- ja jauhepuhdistuksille. Kuitenkin ylläpidettäessä ikeniesi terveyttä parodontiitin hoidossa voidaan jauhepuhdistuksella helposti tehostaa bakteerimäärän vähentämistä hampaidesi pinnoilta. Ientaskujasi voidaan puhdistaa bakteereista myös syvemmältä erityisellä jauheella ja tällaiseen hoitoon tarkoitetulla omalla instrumentillaan.

Soodapuhdistusta kannattaa harkita myös, jos sinulle tehdään oikomishoitoa. Oikomishoitosi aikana tai muuten hankaloituneessa kotihoidon tilanteessasi jauhepuhdistuksella saadaan hampaasi puhdistettua tehokkaammin kuin perinteisellä pastapuhdistuksella, jossa käytetään pyörivää kumikuppia ja tahnaa hampaidesi pesuun.

Sooda- ja jauhepuhdistus ovat erittäin tehokasta ennalta ehkäisevää hammashoitoa. Oikeastaan millään muulla menetelmällä ei hampaitasi saada yhtä puhtaiksi. SmileSpan asiakkaat, jotka ovat jauhepuhdistusta hammaskauneushoitolassamme kokeilleet, haluavat uusia puhtauden kokemuksen kerta toisensa jälkeen.

 

Minusta hampaiden puhdistushoito oli hinnoi­teltu erit­täin kilpai­lu­ky­kyi­sesti ja sooda­puh­distus kannattaa ehdot­to­masti ottaa mukaan paket­tiin. Se ei maksanut paljon mitään lisää ja sävyero hampaissa oli huomat­tava! Sooda­puh­dis­tuksen toimen­pide ei kestä kauaa ja ei millään tapaa satu, mutta sen myötä hampaista sai säih­kyvän valkoiset!

– Timo

 

Vältä värjääviä ruokia soodapuhdistuksen jälkeen

Sooda- ja jauhepuhdistuksen jälkeen tulisi välttää värjääviä ruokia ja juomia sekä tupakkatuotteita noin kolmen tunnin ajan. Hampaidesi pinnoista tulee jauhepuhdistuksen jälkeen niin puhtaita, että hampaitasi suojaava bakteeripeite eli pellikkeli poistuu. Pellikkelin suojaavan peitteen uudelleen muodostuminen kestää noin kolme tuntia, minkä vuoksi sinun kannattaa välttää värjäävien aineiden käyttämistä tuon samaisen ajan verran.

Tule kokemaan aidosti puhdas suu!

Soodapuhdistus on hoito, jonka lopputuloksen haluat oikeasti kokea. SmileSpassa jauhepuhdistus sisältää silikonisen suunaukipitäjän asettelun, sooda- tai muun jauhepuhdistuksen valitsemasi makuisella jauheella, fluorauksen tai hampaiden hoitoaineen levityksen sekä kotihoidon ohjauksen.

Hoidot

HoitoKestoHinta
Soodapuhdistus30 min75,00 €Varaa aika ›
Soodapuhdistus muun käynnin yhteydessä30,00 €
Soodan lisäannospussi5,00 €