Soodapuhdistus

Soodapuhdistus eli viralliselta nimeltään jauhepuhdistus on ollut hoitomuotona olemassa jo kymmeniä vuosia, mutta kuitenkin edelleen sitä käytetään hammashoidossa valitettavan vähän. SmileSpassa olemme tehneet hampaiden soodapuhdistuksia jo useiden vuosien ajan lähes kaikille asiakkaillemme. Nykyisin  käytössä on useita erilaisia jauheita ja sooda eli natriumbikarbonaatti on vain yksi jauheista ja siksi mieluummin tulisi hoidosta käyttää sanaa jauhepuhdistus. Jauheista löytyy myös eri makuja.

Hampaiden soodapuhdistusta voisi leikkisästi, vaikka verrata hampaiden painepesuripesuun. Miten hoito sitten tehdään? Hoitoon menee vain noin 10 min aikaa. Ennen hoidon aloittamista suuhun asetellaan silikoninen suunaukipitäjä, se helpottaa työskentelyä ja kääntää huulet pois suihkun tieltä. Tämä ei ole yleensä mitenkään epämiellyttävää. Itse hoito tuntuu pienesti nipistelynä ikenessä ja pistelynä kielessä.

Vedenpaineen, ilmanpaineen ja jauheen avulla hampaiden pinnat ja hammasvälit suihkutetaan puhtaiksi. Värjäymät ja plakki sekä bakteerit saavat kyytiä, hampaista tulee kiiltävän ja kirkkaan näköiset ja miellyttävän liukkaan ja puhtaan tuntuiset. Niihin tulee monella myös kaunis hehku.

Soodapuhdistuksessa ei ole kyse hampaiden kemiallisesta valkaisusta vaan niiden ulkopinnan puhdistuksesta. Varsinainen valkaisu, joka on siis aivan eri toimenpide, puolestaan vasta muuttaa hampaan sävyä vaaleampaan suuntaan.

Ennen soodapuhdistuksen tekoa tulee mahdollinen hammaskivi poistaa hampaiden pinnoilta. Mikäli hampaiden pinnalla on paljon hammaskiveä soodapuhdistus ei onnistu parhaalla mahdollisella tavalla, sillä pesu kohdistuu vain hammaskiven pintaan eikä pääse itse hampaisiin asti. Jos hampaitasi on säännöllisesti hoidettu suuhygienistillä, voidaan soodapuhdistus usein tehdä muun hoidon yhteydessä. Hoito voidaan tehdä 2-3 kertaa vuodessa karheammilla jauheilla ja puuterimaisilla jauheilla usemmin. Karheammat jauheet poistavat värjäymiä tehokkaammin, mutta mikäli halutaan vain vähentää bakteerimassaa hampaiden pinnoilta voidaan niitä hoitaa puuterimaisilla jauheilla.

Voimakas ientulehdus tai hoitamaton kiinnityskudossairaus eli parodontiitti ovat esteitä sooda- ja jauhepuhdistuksille.

Kuitenkin yllä pidettäessä ikenien terveyttä parodontiitin hoidossa voidaan helposti tehostaa bakteerimäärän madaltamista jauhepuhdistuksella. Erityisellä jauheella ja omalla instrumentilla voidaan myös syvemmältä ientaskuista puhdistaa bakteereita.

Oikomishoidon aikana tai muuten hankaloituneessa kotihoidossa sooda- ja jauhepuhdistuksella saadaan hampaat tehokkaammin puhdistettua kuin perinteisellä pasta puhdistuksella, jossa käytetään pyörivää kumikuppia ja tahnaa hampaiden pesuun.

Sooda- ja jauhepuhdistus ovat erittäin tehokasta ennalta ehkäisevää hammashoitoa. Oikeastaan millään muulla menetelmällä ei hampaita saada niin puhtaiksi. Asiakkaat, jotka ovat tähän hoitoon tottuneet haluavat uusia puhtauden kokemuksen kerta toisensa jälkeen.

Sooda- ja jauhepuhdistuksen  jälkeen tulisi välttää noin kolmen tunnin ajan värjääviä ruokia ja juomia sekä tupakkatuotteita. Hampaan pinnasta tulee hoidon jälkeen niin puhdas, että hammasta suojaava bakteeripeite (pellikkeli) myös poistuu, peitteen uudelleen syntyminen kestää noin kolme tuntia. Tämän vuoksi on hyvä välttää värjääviä aineita.

Tätä hoitoa kannattaa kokeilla!

Hoito sisältää silikonisen suun aukipitäjän asettelun, sooda- tai muun jauhepuhdistuksen, fluoraus tai hammashoitoaineen levityksen, sekä kotihoidon ohjauksen.

Hoidot

Hoito Kesto Hinta
Soodapuhdistus 30 min 60,00 € Varaa aika ›
Soodapuhdistus muun käynnin yhteydessä 25,00 €
Soodan lisäannospussi 5,00 €