SmileSpan purentalihashieronta poisti Anna Savelalta monia kipuja

Purentalihashieronta oli minulle aiemmin tuntematon hoitomuoto, vaikka olen purrut hampaita yhteen jo parinkymmenen vuoden ajan niin hereillä kuin unessa. Muun käynnin yhteydessä Saila kertoi purentalihashieronnasta ja ehdotti, että kokeiltaisiin sitä minulle. Hyötyisin siitä varmasti. Ajatus oli kiinnostava ja näin tehtiin.

Aluksi käytiin läpi minun ”purentahistoriani ja -tapani”, mitä hieronnassa tehdään, mihin se vaikuttaa ja mihin sillä pyritään. Myös itsehoitoa harjoiteltiin. En ollut koskaan ajatellutkaan, kuinka monenlaisia vaivoja hampaiden pureminen voi aiheuttaa! Sain selityksen monelle omalle kivulle ja kireydelle. Varsinaisten purentalihasten lisäksi hieronta ulottui monipuolisesti pään, kaulan ja niskan alueelle.

Itse hieronta oli rauhallista ja rentouttavaa. Ei perinteistä ”pyörivää” hierontaa, vaan enemmänkin venytystä ja painelua. Erittäin miellyttävää, vaikka hieronnassa löytyikin ennen kokemattomia kipupisteitä. Hieronta tuntui, niin kuin pitääkin, mutta ei missään kohtaa ollut kivuliasta. Alkuun ajattelin, että kuinkahan epämukavaa on suun sisäpuolelta tapahtuva hieronta, mutta pelko oli täysin turha. Se ei ollut lainkaan epämiellyttävää! Luotin täysin siihen, mitä Saila tekee. Itse keskityin vain nauttimaan ja rentoutumaan.

Hieronnan jälkeen olo oli raukea ja rentoutunut. Kireydet ja päänsäryt helpottuivat selvästi heti ensimmäisen käynnin jälkeen. Omatoiminen harjoittelu piti rennompaa olotilaa yllä. En ollut koskaan tullut ajatelleeksi, kuinka kovassa käytössä purentalihakset päivittäin ovat ja että nekin kaipaavat huoltoa siinä kuin muutkin lihasryhmät. Nyt sen ymmärrän ja aion jatkossa pitää itsestäni entistä parempaa huolta tälläkin osa-alueella. Suosittelen SmileSpan purentalihaksia rentouttavaa hierontaa kaikille muillekin!