Hampaiden valkaisu

Hellävaraista ja laadukasta hampaiden valkaisua jo vuodesta 2009

SmileSpassa hampaiden valkaisu tehdään markkinoiden uusimmilla ja laadukkaimmilla valkaisuaineilla. Hampaiden valkaisussa aineiden vaikutusta voidaan tehostaa erilaisilla valonlähteillä ja käytössämme on aito diodilaser. Käytössämme on CE merkitty saksalainen Heydent JW Next valkaisuaine, joka sisältää 35%:sta vetyperoksidia. Se on kliinisin kokein osoitettu olevan tehokas ja samalla hammasystävällinen valkaisuaine, jota käytettäessä vihlonnan todennäköisyys on tavallista pienempi. Sen pH on neutraali ja se sisältää hampaita suojaavia mineraaleja.

Laservalkaisussa vaalennetaan kiillettä ja hammasluuta. Hampaiden vaalenemisaste on riippuvainen hampaistosta ja valkaisutulos vaihtelee yksilöllisesti monista eri tekijöistä riippuen. Keltaiset hampaat vaalenevat helpommin ja tehokkaammin kuin ruskean ja harmaan sävyiset hampaat. Nuorten hampaat vaalenevat tyypillisesti paremmin kuin varttuneilla henkilöillä. Hampaiden valkaisussa isona tekijänä on kiilteen vahvuus, ja valkaisussa onkin kyse siitä, miten hyvin hammas saadaan heijastamaan valoa. Mikäli hampaissa on läpikuultavuutta ne vaalenevat heikommin. Vaalenemista tapahtuu tavallisesti aina, jopa 5-10 astetta yhdellä valkaisu kerralla. Hampaiden vaalenemistulos on hyvin yksilöllinen eikä sitä voi vertailla hampaistojen välillä tai ennustaa etukäteen.

Laservalkaisu on tällä hetkellä tutkitusti alan nopein, tehokkain ja hammasystävällisin valo tehostettu valkaisumenetelmä. Hampaiden valkaisu on hammashoidon viimeinen osa, jolla viimeistellään sädehtivä hymy. Ehjät, puhtaat hampaat ja terveet ikenet ovat aina edellytys valkaisun suorittamiselle! Hampaiden tarkastus ja hammaskiven poisto, sekä hampaan pinnan puhtauden varmistaminen ovat siten erittäin tärkeä osa esteettistä hammashoitoa. Hammaskiven poisto ja hampaiden puhdistus olisi hyvä tehdä mahdollisimman lähellä tulevaa valkaisua, mutta ei kuitenkaan samana päivänä. Laservalkaisulla saadaan hampaista hyvin hoidetun ja terveen näköiset sekä puhtaan tuntuiset ja luonnollisen kauniit. Millään valkaisulla hampaista ei saada posliinin valkoisia, vaan odotukset valkaisun suhteen kannattaa asettaa realistisiksi. Toisilla paras tulos saavutetaan jo yhdellä hoidolla, mutta mikäli hampaiden lähtöväri on mittarin tummasta päästä, voi olla, että tarvitaan kaksi käyntiä, näin rakennetaan paras tulos. Hampaiden valkaisutulos ei säily yhden käynnin jälkeen loppuelämää, vaan mikäli haluat säilyttää saavutetun hoitotuloksen, vaatii kaunis hymysi ylläpitokäyntejä.

Hoidot

Hoito Kesto Hinta
Supervalkaisu

Tämä valkaisu on tarkoitettu erittäin voimakkaasti tummentuneille tai luonnostaan keltaisille hampaille. Valkaisun teho perustuu siihen, että siinä tehdään kaksi valkaisukäyntiä kahden viikon aikana. Molemmilla käynneillä hoidon kesto on 90min ja hoitokerta koostuu kahdesta valkaisukierroksesta. Tällä menetelmällä saadaan muuttuneeseen sävyyn paras syvyys ja pysyvyys. Varaa siis ajanvarauksesta kaksi kahden kierroksen valkaisuaikaa kahden viikon hoitovälillä. Mikäli kalenterista ei löydy sopivia aikoja niin ota meihin yhteyttä.

2 x 90 min 435,00 € Varaa aika ›
Tehovalkaisu

Tehovalkaisu on nimensä mukaan tehokas valkaisu ensimmäistä valkaisua otettaessa tai mikäli edellisestä valkaisusta on kulunut vuosia aikaa. Tehovalkaisussa hoitokäynnillä tehdään kolme valkaisukierrosta.

120 min 295,00 € Varaa aika ›
Perusvalkaisu

Mikäli hampaasi ovat jo aikaisemmin valkaistu Teho- tai Supervalkaisulla ja haluat ylläpitää hymyäsi säännöllisesti, mutta koet Kevytvalkaisun liian kevyksi käsittelyksi ja toisaalta Tehovalkaisun liian tehokkaaksi. Näissä tilanteissa suosittelemme tätä välimallin perusvalkaisua. Perusvalkaisussa hoitokäynnillä tehdään kaksi valkaisukierrosta.

90 min 245,00 € Varaa aika ›
Kevytvalkaisu

Mikäli hampaasi ovat jo aikaisemmin valkaistu Teho- tai Supervalkaisulla ja haluat ylläpitää hymyäsi säännöllisesti. Kevytvalkaisussa hoitokäynnillä tehdään yksi valkaisukierros.

60 min 175,00 € Varaa aika ›
Pikavalkaisu

Ennen tätä hoitoa suosittelemme samalla käynnillä soodapuhdistuksen tekemistä tehostamaan kirkastavaa käsittelyä. Näin saadaan paras hoitotulos miedosta Pikavalkaisusta.

15 min 25,00 €
Valkaisukonsultaatio

Valkaisukonsultaatio on maksuton käynti, jossa voidaan yhdessä suunnitella sopivaa valkaisua ja voimme vastata Sinua askaruttaviin kysymyksiin.

15 min 0,00 € Varaa aika ›

Miksi hampaiden valkaisu

Hampaat värjäytyvät monesta eri syystä. Ikä, juomis- ja ruokailutottumukset, elintavat ja kotihoito tottumukset ovat isoin tekijä värjääntymiselle. Myös tietyt lääkkeet ja suuvedet värjäävät hampaita. Hampaiden keltaisuus voi olla myös synnynnäistä. Laservalkaisulla hampaista voidaan poistaa ja vaalentaa edellä mainittujen asioiden aiheuttamia värimuutoksia.

Hampaiden valkaisua ei suositella raskaana oleville tai imettäville naisille. Karioituneet hampaat tai ientulehdus ovat este hampaiden valkaisulle. Mikäli käytät homeopaattisia- tai valolle altistavia lääkkeitä, muistathan mainita nämä hampaiden valkaisuun tullessasi.

Mikäli hampaistossa on etualueella paljon paikkoja, kruunuja tai laminointeja ei valkaisua aina voida tehdä. Keinotekoiset materiaalit hampaistossa eivät vaalene ja siten lopputulos voi olla kirjava. Pienet paikat voidaan toki muuttaa uusien valkaistujen hampaiden sävyisiksi.

Vertaillessasi hampaiden valkaisuja

Suunhoidon ammattilainen on aina oikein henkilö suorittamaan hampaiden valkaisun. Pyydämme sinua olemaan harkitsevainen muiden yritysten kuin hammashoitoloiden tarjoamien hampaiden vaalennus hoitojen suhteen. Hammashoitolassa tehty hampaiden valkaisu on suunhoidon ammattilaisen vastuulla. Vastaanotoilla tehtävien valkaisujen vertailu voi olla asiakkaille todella vaikeaa, siksi tässä sinulle muutama vinkki valkaisua miettiessäsi.

 • Kuka valkaisun suorittaa?
 • Montako kierrosta milläkin hinnalla saat?
 • Minkä merkkistä ja vahvuista ainetta valkaisussa käytetään?
 • Käytetäänkö hoidossa valonlähdettä? Jos, niin mitä?
 • Painotetaanko ennen valkaisua hampaiden hyvän kunnon tärkeyttä?
 • Saatko helposti selville mitä olet ostamassa?

Huomioitavaa ennen hampaiden valkaisua

Käy hampaiden puhdistuksessa aina ennen valkaisua! Teetäthän puhdistuksen mieluiten aina suuhygienistillä, sillä hampaiden puhdistus hoidot ovat heidän erityisosaamistaan.

 • Halutessasi voit käyttää vihlontaa vähentävää hammastahnaa, esim. Sensodyne tai Elmex noin viikon ajan ennen valkaisua.
 • Huolehdi hampaistasi vastaanotolla tehdyn puhdistuksen ja valkaisun välisenä aikana erityisen hyvin.
 • Vältä happamia tuotteita muutaman päivän ajan ennen valkaisuun saapumista.
 • Muista juoda ja syödä riittävästi ennen valkaisuun saapumista!
 • Valkaisua ei tarvitse jännittää! 🙂

Huomioitavaa hampaiden valkaisun jälkeen

Hampaiden valkaisun jälkeen on ensiarvoisen tärkeää noudattaa seuraavia ohjeita, jotta vaalentuneet hampaat eivät värjäydy uudelleen mistään ruoka-aineesta tai tupakkatuotteesta.

Ensimmäiset 2 tuntia

 • Valkaisun jälkeen tulisi olla syömättä ja juomatta (veden nauttiminen on sallittua).

Seuraavat 48 tuntia

 • Ei tupakkaa, eikä nuuskaa.
 • Ei happamia tai värjääviä ruoka-aineita kuten (kahvi, tee, vahva kaakao, colajuomat, punaviinit, tummat mehut, salmiakki, lakritsi, suklaa, soijakastike, punajuuri, ketsuppi, mustikka, viinimarja, sitrushedelmät, curry, kurkuma jne).

Seuraavan 2 viikon aikana

 • Vältä värjääviä suuvesiä ja käytä harkiten värjääviä ruoka-aineita sekä tupakkatuotteita.

HAmpaiden Valkaisun ylläpito

Ylläpitääksesi kaunista hymyäsi käytä jatkuvasti laadukasta kemiallisesti värjäymiä poistavaa hammastahnaa kuten Opalescenceä, Yotuellia tai Emmelleä.

Vaalenemistuloksen pysyvyys on riippuvainen monesta eri tekijästä. Vaikuttavia tekijöitä ovat mm. ikä, suun hoitotottumukset sekä elintavat. Hyvät kotihoito välineet ja tunnollinen kotihoito ovat ensiarvoisen tärkeitä. Kohtuullinen värjäävien tuotteiden käyttö pidentää valkaisun pysyvyyttä. Suuhygienistin tekemät puhdistukset vaikuttavat myös sävyn säilymiseen, esimerkiksi soodapuhdistus voi kirkastaa hymyä.

Kerran tehty valkaisu ei tietenkään säily loppuelämää, sillä kaikki mitä suuhun laitetaan toki värjää hampaita uudelleen. Hampaiden valkaisu voidaan tarvittaessa uusia turvallisesti vuoden välein. Suosittelemme kevytvalkaisua, mikäli vaalennutat säännölliseti hampaitasi, mutta jos valkaisujen välissä kuluu vuosia tarvitaan todennäköisesti tehovalkaisua parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Toisilla valkaisutulos säilyy hyvänä vuosia ja toisilla se saattaa säilyä puoli vuotta, erot ovat hyvin yksilöllisiä!

Muuta hampaiden valkaisusta

Valkaisun jälkeen saattaa esiintyä ohimenevää vihlontaa 1-2 vuorokauden ajan.

Voit opetella tavan huuhdella suuta vedellä värjäävien tuotteiden nauttimisen jälkeen, näin suurimmat värjäävät aineet eivät jää hampaiden pintaan pitkäksi aikaa.

Mikäli valkaisun jällkeen hampaisiin tulee kirkkaita laikkuja, kirjavuutta tai epätasaisuutta tämä yleensä tasaantuu kahden viikon aikana.

Mitä hampaiden valkaisun aikana tapahtuu?

SmileSpassa kerrotaan hoidon aikana valkaisun kulusta, määritetään yhdessä hampaiden lähtöväri, asetetaan suunaukipitäjä (väline joka levittää huulet sivuun), hampaat puhdistetaan hohkakivijauheella, limakalvot suojataan, ikenet peitetään suoja geelillä, joka kovetetaan led valolla tiiviiksi, valkaisugeeli levitetään hampaan ulkopinnalle (hampaille, jotka näkyvät hymyiltäessä, 8-10 hammasta/ leuka, teknisistä syistä takahampaita ei valkaista) ja geeli aktivoidaan laservalolla 1-3 X 30 sekuntia/ leuan kuudesosa, välillä geeli poistetaan ja hampaat huuhdellaan sekä kuivataan, riippuen valkaisusta, tämä vaihe toistetaan, lopuksi hampaisiin levitetään hoitoainetta ja suojaukset poistetaan. Lopuksi määritetään uusi vaalentunut väri. Valmis! 😊