Hampaiden valkaisu Tampere

Kolme hyvää syytä tulla hampaiden valkaisuun SmileSpahan:

 • Ihailet muiden valkoisia hampaita ja haluat valkaista omatkin hampaasi – turvallisesti.
 • Haluat habitukseesi lisää uskottavuutta, hymyysi säihkettä ja keveyttä sekä ulkoasuusi huollitellun ilmeen.
 • Ajatus kahvista luopumisesta ei innosta ja haluat suojata valkaistun hymysi, joten olet kiinnostunut valkaistun hymyn suojalakkauksesta.

Olet jo pidempään haaveillut hampaiden valkaisusta, mutta et ole vielä saanut varattua aikaa. Tai olet juuri puhdistuttanut hampaasi parhaimmilla olemassa olevilla keinoilla, mutta jäit vielä kaipaamaan jotain enemmän. Sinua saattavat askarruttaa monet verkossa valkaisusta liikkuvat uskomukset ja mietit, onko valkaisu turvallista sinulle ja hampaillesi.

Voit myös ajatella, että valkaisulla hampaistasi tulee vitivalkoiset ja se olisi sinulle ihan liikaa. Ja toisaalta mainoksia ja hoitoloita on niin paljon – mihin olisi parasta mennä saamaan sinulle merkittävää hoitoa? Miksi valitsisit vastaanottovalkaisun ilman laseria tai laserilla?

Miksi hampaiden valkaisu hoitolassa olisi juuri sinulle tarkoitettu?

 • Jos hampaasi ovat terveet, hoidetut ja puhtaat, voit helposti kirkastaa niitä suuhygienistin tekemällä hampaiden valkaisulla.
 • Hampaasi vaalenevat vastaanottovalkaisussa heti etkä joudu odottelemaan muutoksen näkymistä peilistä. Aikaa kuluu noin 1–2 tuntia, valkaisusta riippuen.
 • Hampaiden valkaisu hoituu pääasiassa yhdellä käynnillä.
 • Hampaiden valkaisu suuhygienistillä on turvallista ja hampaasi ovat vastuullamme.
 • Voit luottaa käytettävien aineiden olevan tutkittuja, laadukkaita, turvallisia ja CE-merkittyjä. Näin emme vahingoita hampaitasi ja saat tehokkaan, hammasystävällisen valkaisun!
 • Toisin kuin kotivalkaisussa hampaiden valkaisua voidaan tehostaa hammashoitoon tarkoitetulla laserilla. Laservalkaisu on tällä hetkellä tutkitusti alan nopein, tehokkain ja hammasystävällisin valotehostettu valkaisumenetelmä.
 • Laservalkaisulla saadaan hampaista hyvin hoidetun ja terveen näköiset sekä puhtaan tuntuiset ja luonnollisen kauniit.
 • Vihlonnan todennäköisyys on matalampi eikä sinun suotta tarvitse jännittää valkaisua.

KOMBINAATIO VALKAISU ON VASTAANOTTOVALKAISUN JA KOTIVALKAISUN YHDISTELMÄ

Viimeaikaisten tutkimusten mukaan ehdottomasti parhaat ja pysyvimmät tulokset turvallisesti saadaan yhdistämällä kaksi eri ammattilaisten käytössä olevaa hampaiden valkaisu menetelmää. Tässä valkaisussa mietoa valkaisuainetta käytetään kotioloissa pidemmällä vaikutusajalla useamman päivän ajan, jonka jälkeen hampaat valkaistaan myös hoitolassa voimakkaammalla aineella, näin muodostuu yhdistelmä valkaisu eli Kombinaatio valkaisu.

Mikäli hampaidesi lähtöväri on tumma, valkaisutuloksen pysyvyyden kanssa on ollut aikaisemmin haasteita tai olet sinnikäs ottamaan kaikki keinot käyttöösi parhaan mahdollisen vaalenemistuloksen saavuttamiseksi ja säilyttämiseksi pitkään, suosittelemme silloin sinulle tätä Kombinaatio valkaisua.

SmileSpan Kombinaatio valkaisu on yhdistettävissä lisäpalveluna mihin tahansa vastaanottovalkaisuun ja se sisältää kotihoito setin:

 • Universaaleja Opalescence GO 6% -heti valmis valkaisulusikoita 10kpl. Valkaisuaine on valmiina lusikassa ja se sopii lähes kaikkiin hammaskaariin hyvin.
 • Valkaiseva Opalescence Cool Mint matkahammastahna.
 • UltraEZ-geeli lusikassa, hoitamaan kiillettä ja mahdollista vihlontaa valkaisujakson aikana tai sen jälkeen.

Tehtävänä sinulla on pitää valkaisulusikoita suussasi 7 päivää ennen vastaanottovalkaisua ja jatkaa 3 päivää kotivalkaisua, melko pian vastaanottovalkaisun jälkeen, mahdollisen vihlonnan sallimissa rajoissa. Mikäli vastaanottovalkaisun yhteydessä suuhygienisti on laittanut hampaidesi pinnoille suojalakan, käytä loput valkaisulusikoistasi vasta kahden viikon kuluttua.

Ammattilaisten käyttämien valkaisuaineiden toiminta perustuu aina joko vetyperoksidiin tai karbamidiperoksidiin, jonka hajoamisen tuotoksena syntyy myös lopulta vetyperoksidia. Kotivalkaisuaineiden vaikuttava pitoisuus on pääasiassa 6% vetyperoksidi tai 10-16% karbamidiperoksidi, riippuen siitä valitaanko ainetta käytettäväksi yöllä vai päivällä. Ainetta pidetään tehon ja käyttöhetken perusteella 60-90 minuuttia sekä alle tai yli 6h.

Hampaiden valkaisussa on kyse siitä, kuinka valkaisun aikana valkaisuaineiden happiradikaalit saadaan kulkeutumaan kiilteen sisään hammasluun pintaan asti ja miten tehokkaasti kiilteen sisällä olevat värimolekyylit saadaan kulkeutumaan sieltä pois päin. Näin hampaista saadaan paremmin valoa heijastavat. Mitä ehjempi ja vahvempi kiille on, sitä paremmin valkaisu toimii.

Voit valita Kombinaatio valkaisun lisäpalveluna jonkin muun valkaisun yhteyteen tai hankkia setin mukaasi vaikkapa Valkaisukonsultaatio käynnilläsi, saat tuohonkin käyntiin lisättyä sen lisäpalveluksi.

Miksi sinun kannattaa tulla hampaiden valkaisuun SmileSpahan?

Halusin valkai­suun suun­hoidon ammat­ti­lai­selle, jotta kaikki sujuisi turval­li­sesti ja vastuul­li­sesti. Halusin nime­no­maan ammat­ti­laisen arvioon siitä, voiko valkaisun itsel­leni turval­li­sesti suorittaa ja tarvi­taanko joitakin puhdis­tus­toi­men­pi­teitä sitä edel­tä­västi.

– Hääbloggaaja Ida

 

 • Meillä käy erityisen paljon asiakkaita, joita hampaiden valkaisu hieman jännittää. Tiedämme tunteen, koska hoitolan perustaja on myös kärsinyt samasta pelosta. Ei onneksi enää!
 • Saat kattavan valikoiman erilaisia valkaisuja, joista voimme yhdessä valita juuri sinulle ja hampaillesi parhaan.
 • Hampaidesi valkaisussa käytetään aitoa diodilaseria, joka on tehokas ja turvallinen.
 • Saat parhaat vinkit saavutetun tuloksen säilyttämiseen ja käyntisi yhteydessä sinulla on mahdollisuus hankkia kotiin parhaat tuotteet valkaisun ylläpitämiseksi. Suosittelemme laadukkaita valkaisevia hammastahnoja ja ihanaa hampaiden hoitoainetta käytettäväksi säännöllisesti.
 • Hampaitasi valkaisee suuhygienisti, joka aidosti välittää suusi kokonaistilanteesta ja sinusta.
 • Saat hoitoa kauniissa ja kodikkaassa hammashoitolassa. Meillä on tarjota sinulle hoitoa järvimaisemassa! Halutessasi peittelemme sinut lämpöisen viltin alle ja voit käyttää tilaisuuden pieniin torkkuihin. Monet asiakkaamme tekevät niin.
 • Olemme kotimainen perheyritys, jolla on vuodesta 2009 laaja kokemus hampaiden valkaisuista ja puhdas omatunto – me emme hosu tai hutiloi!
 • Olemme aidosti puolellasi, jotta sinä saat parhaan mahdollisen valkaisutuloksen jokaisella käynnillä. Haluamme käyntisi olevan mahdollisimman miellyttävä.

Hampaiden valkaisu ei tarkoita enää välttämätöntä kahvista luopumista!

Jos olet aina hylännyt haaveesi valkaistuista hampaista, koska olet tullut siihen tulokseen, että kaksi päivää ilman kahvia olisi aivan liikaa, meillä on sinulle uutinen!

Nykyisin hampaiden valkaisu ei enää tarkoita välttämätöntä kahvista, ja muista värjäävistä tuotteista, luopumista!

Lisäpalveluistamme löydät suojalakan, joka lyhentää värjäävien ruoka-aineiden varoajan kahteen tuntiin. Tämän lisäksi suojalakkaus vähentää uusien värjäymien syntymistä hampaidesi pinnalle ja valkaistun hymysi himmennykseksi yleensä muutaman kuukauden ajan.

Suojalakka, joka vähentää värjäävien ruoka-aineiden varoajan kahteen tuntiin hampaiden valkaisun jälkeen

Mitä sinun on hyvä tietää hampaiden valkaisusta?

 • Vaalenemista tapahtuu tavallisesti aina, jopa 5–10 astetta yhdellä valkaisukerralla. Hampaiden vaalenemistulos on hyvin yksilöllinen eikä sitä voi vertailla hampaistojen välillä tai ennustaa etukäteen.
 • Laservalkaisussa vaalennetaan hampaidesi kiillettä ja hammasluuta. Isona tekijänä on kiilteen vahvuus ja valkaisussa onkin kyse siitä, miten hyvin hammas saadaan heijastamaan valoa. Läpikuultavat hampaat vaalenevat heikommin.
 • Millään valkaisulla hampaista ei saada posliininvalkoisia, vaan odotukset valkaisun suhteen kannattaa asettaa realistisiksi. Toisilla paras tulos saavutetaan jo yhdellä hoidolla. Jos hampaiden lähtöväri on mittarin tummemmasta päästä, saattaa toinen käyntikerta olla tarpeellinen parhaan lopputuloksen varmistamiseksi.
 • Hampaiden valkaisun tulos ei säily yhden käynnin jälkeen loppuelämää, vaan saavutetun hoitotuloksen ja kauniin hymyn säilyttäminen vaatii ylläpitokäyntejä.
 • Hampaiden valkaisu on hammashoidon viimeinen osa, jolla viimeistellään sädehtivä hymy. Ehjät, puhtaat hampaat ja terveet ikenet ovat aina edellytys valkaisulle. Hampaiden tarkastus ja hammaskiven poisto sekä hampaan pinnan puhtauden varmistaminen ovat siten erittäin tärkeä osa esteettistä hammashoitoa. Hammaskiven poisto ja hampaiden puhdistus on hyvä tehdä mahdollisimman lähellä tulevaa valkaisua, ei kuitenkaan samana päivänä.

 

Hoidot

HoitoKestoHinta
Supervalkaisu

Tämä valkaisu sopii sinulle, mikäli sinulla on erit­täin voimak­kaasti tummen­tu­neet tai luon­nos­taan keltaiset hampaat. Valkaisun teho perustuu kahteen kahden viikon aikana tehtyyn valkai­su­käy­tiin. Molem­milla käyn­neillä hoidon kesto on 90 min ja se koostuu kahdesta valkai­su­kier­rok­sesta eli Perusvalkaisukäynnistä. Tällä mene­tel­mällä saadaan hymysi muut­tu­nee­seen sävyyn paras syvyys ja pysy­vyys. HUOM! Varaa siis ajan­va­rauk­sesta kaksi Supervalkaisu aikaa kahden viikon hoito­vä­lillä. Jos kalen­te­rista ei löydy sopivia aikoja, otathan rohkeasti meihin yhteyttä.

2 x 90 min449,00 €Varaa aika ›
Tehovalkaisu

Tehovalkaisu on nimensä mukaisesti tehokas valkaisu ensimmäiseksi valkaisuksesi tai mikäli edellisestä valkaisustasi on kulunut vuosia aikaa. Tehovalkaisussa hoitokäynnillä tehdään kolme valkaisukierrosta.

105 min299,00 €Varaa aika ›
Perusvalkaisu

Suosittelemme sinulle tätä välimallin perusvalkaisua, jos hampaasi on jo aikaisemmin valkaistu Teho- tai Supervalkaisulla ja haluat ylläpitää hymyäsi säännöllisesti, mutta koet Kevytvalkaisun liian kevyksi käsittelyksi ja toisaalta Tehovalkaisun liian tehokkaaksi. Perusvalkaisussa hoitokäynnillä tehdään kaksi valkaisukierrosta.

90 min249,00 €Varaa aika ›
Kombinaatio valkaisu

Mikäli hampaidesi lähtöväri on tumma, valkaisutuloksen pysyvyyden kanssa on haasteita tai olet sinnikäs ottamaan kaikki keinot käyttöön vaalenemistuloksen säilymiseksi pitkään, suosittelemme sinulle tätä Kombinaatio valkaisua.

SmileSpan Kombinaatio valkaisu on yhdistettävissä mihin tahansa vastaanottovalkaisuun ja se sisältää kotihoito setin: universaaleja Opalescence GO 6% -heti valmis valkaisulusikoita 10kpl, valkaisevan Opalescence Cool Mint matkahammastahnan ja UltraEZ-geelin lusikassa hoitamaan kiillettä ja mahdollista vihlontaa valkaisujakson aikana tai sen jälkeen.

Tehtävänä sinulla on pitää valkaisulusikoita suussasi 7 päivää ennen vastaanottovalkaisua ja jatkaa 3 päivää kotivalkaisua melko pian vastaanottovalkaisun jälkeen, mahdollisen vihlonnan sallimissa rajoissa.

126,00 €
Kevytvalkaisu

Kevytvalkaisu sopii sinulle, jos hampaasi on jo aikaisemmin valkaistu Teho- tai Supervalkaisulla ja haluat ylläpitää hymyäsi säännöllisesti. Kevytvalkaisussa hoitokäynnillä tehdään yksi valkaisukierros.

75 min179,00 €Varaa aika ›
Valkaistujen hampaiden suojalakka

Vähentää värjäävien ruokien ja juomien varoajan 48 tunnista 2 tuntiin ja torjuu uusia värjäymiä useamman kuukauden ajan.

25,00 €
Pikavalkaisu Quick

Pikavalkaisu Quick on erilaisten hampaiden puhdistusten yhteydessä tehtävä nopea ja mieto kirkastava vaalennus miedolla valkaisuaineella. Käsittely on nopea tehdä, sillä sitä käytettäessä ei lainkaan tarvitse annostella voimakkaiden aineiden kanssa käytettävää iensuojageeliä. Mikäli varaat ajan ”hampaiden puhdistukseen ja hammaskiven poistoon” sekä toivot samalla käynnillä tehtävän Pikavalkaisu Quickin, suosittelemme varaamaan myös soodapuhdistuksen samaan yhteyteen toisena lisäpalveluna. Soodapuhdistus tehostaa hymyä kirkastavan Pikavalkaisu Quick käsittelyn onnistumista, sillä se poistaa aluksi tehokkaasti mekaanisen pintavärjäymän ja bakteerikerroksen hampaiden pinnalta.

15 min39,00 €
Valkaisukonsultaatio

Valkaisukonsultaatio on maksuton käynti, jossa voimme yhdessä suunnitella sopivaa valkaisua ja vastata Sinua askarruttaviin kysymyksiin.

15 min0,00 €Varaa aika ›

Miksi hampaiden valkaisu?

Hampaasi voivat värjäytyä monesta eri syystä. Ikä, juomis- ja ruokailutottumukset, elintavat ja kotihoitotottumukset ovat isoin tekijä värjääntymiselle. Myös tietyt lääkkeet ja suuvedet värjäävät hampaita. Hampaiden keltaisuus voi olla myös synnynnäistä. Laservalkaisulla hampaistasi voidaan poistaa ja vaalentaa edellä mainittujen asioiden aiheuttamia värimuutoksia kiilteen sisältä ja saada hampaasi siten heijastamaan valoa paremmin.

Milloin hampaiden valkaisua ei voida tehdä?

 • Jos olet raskaana tai imetät, hampaiden valkaisua ei suositella.
 • Karioituneet hampaat tai ientulehdus ovat aina este hampaidesi valkaisulle.
 • Hampaiden valkaisua ei tehdä myöskään alaikäisille, sillä nuoren hampaiden kehitys on edelleen kesken, kiille ei ole vielä riittävän paksu ja vahva. Siten nuoren hampaita valkaisu voi vihloa erityisen paljon. Nuori, joka kaipaa kirkastusta hymyyn voi saada usein apua jo suuhygienistin suorittamasta hampaiden mekaanisesta puhdistuksesta ja jauhepuhdistuksesta sekä laadukkaasta vaalentavasta hammastahnasta ja hampaiden hoitoaine Tooth Moussesta.
 • Mikäli käytät homeopaattisia tai valolle altistavia lääkkeitä, muistathan mainita myös nämä hampaiden valkaisuun tullessasi.
 • Mikäli hampaistossasi on etualueella paljon paikkoja, kruunuja tai laminointeja, ei valkaisua aina voida tehdä. Keinotekoiset materiaalit hampaistossa eivät vaalene ja siten lopputulos voi olla kirjava. Pienet paikat voidaan toki muuttaa uusien valkaistujen hampaidesi sävyisiksi.

Vertaillessasi hampaiden valkaisuja

Suunhoidon ammattilainen on aina oikea henkilö suorittamaan hampaiden valkaisun. Pyydämme sinua olemaan harkitsevainen muiden yritysten kuin hammashoitoloiden tarjoamien hampaiden vaalennushoitojen suhteen. Hammashoitolassa tehty hampaiden valkaisu on suunhoidon ammattilaisen vastuulla. Vastaanotoilla tehtävien valkaisujen vertailu voi olla sinulle todella vaikeaa, siksi tässä sinulle muutama vinkki valkaisua miettiessäsi.

 • Kuka valkaisun suorittaa?
 • Montako kierrosta milläkin hinnalla saat?
 • Minkä merkkistä ja vahvuista ainetta valkaisussa käytetään?
 • Käytetäänkö hoidossa valonlähdettä? Jos kyllä, mitä?
 • Painotetaanko ennen valkaisua hampaiden hyvän kunnon tärkeyttä?
 • Saatko helposti selville, mitä olet ostamassa?

Huomioitavaa ennen hampaiden valkaisua

Käy hampaiden puhdistuksessa aina ennen valkaisua! Sinun kannattaa käydä puhdistushoidossa mieluiten muutamaa päivää ennen valkaisuhoitoa, enintään 1–2 viikkoa ennen. Teetäthän puhdistuksen mieluiten aina suuhygienistillä, sillä hampaiden puhdistushoidot ovat heidän erityisosaamistaan.

 • Halutessasi voit käyttää vihlontaa vähentävää hammastahnaa, esim. Sensodyne tai Elmex, noin viikon ajan ennen valkaisua.
 • Huolehdi hampaistasi vastaanotolla tehdyn puhdistuksen ja valkaisun välisenä aikana erityisen hyvin.
 • Vältä happamia tuotteita muutaman päivän ajan ennen valkaisuun saapumista.
 • Muista juoda ja syödä riittävästi ennen valkaisuun saapumista!
 • Valkaisua ei tarvitse jännittää! 🙂

 

Toisella ja kolman­nella valkai­su­kier­rok­sella tuntui muutamia yksit­täisiä vihlai­suja, mutta tunne helpotti aina nopeasti. SmileSpan suuhygienisti kuun­teli jatku­vasti tunte­muk­siani ja toimi niiden mukaan.

– Iida

 

Huomioitavaa hampaiden valkaisun jälkeen

Hampaiden valkaisun jälkeen sinun on ensiarvoisen tärkeää noudattaa seuraavia ohjeita, jotta vaalentuneet hampaasi eivät värjäydy uudelleen mistään ruoka-aineesta tai tupakkatuotteesta.

Ensimmäiset 2 tuntia

 • Valkaisun jälkeen tulisi olla syömättä ja juomatta (veden nauttiminen on sallittua).

Seuraavat 48 tuntia

 • Ei tupakkaa tai nuuskaa.
 • Ei happamia tai värjääviä ruoka-aineita kuten kahvi, tee, vahva kaakao, colajuomat, punaviinit, tummat mehut, salmiakki, lakritsi, suklaa, soijakastike, punajuuri, ketsuppi, mustikka, viinimarja, sitrushedelmät, curry, kurkuma jne.

Seuraavan 2 viikon aikana

 • Vältä värjääviä suuvesiä ja käytä harkiten värjääviä ruoka-aineita sekä tupakkatuotteita.

HAmpaiden Valkaisun ylläpito

Ylläpitääksesi kaunista hymyäsi käytä jatkuvasti laadukasta kemiallisesti värjäymiä poistavaa hammastahnaa kuten Opalescenceä, Yotuelia tai Emmelleä. Voit myös käyttää hampaiden hoitoainetta Tooth Moussea, joka vahvistaa hampaidesi kiillettä ja pidentää valkaisutuloksesi kestoa. Iltapesun jälkeen hampaille levitettävä Tooth Mousse on helppokäyttöinen ja maistuu herkulliselta!

Vaalenemistuloksesi pysyvyys on riippuvainen monesta eri tekijästä. Vaikuttavia tekijöitä ovat mm. ikä, suunhoitotottumukset sekä elintavat. Hyvät kotihoitovälineet ja tunnollinen kotihoito ovat ensiarvoisen tärkeitä. Kohtuullinen värjäävien tuotteiden käyttö pidentää valkaisusi pysyvyyttä. Suuhygienistin tekemät puhdistukset vaikuttavat myös sävyn säilymiseen, esimerkiksi soodapuhdistus voi kirkastaa hymyäsi.

Kerran tehty valkaisu ei tietenkään säily loppuelämääsi, sillä kaikki mitä suuhusi laitat värjää hampaitasi uudelleen. Hampaidesi valkaisu voidaan tarvittaessa uusia turvallisesti vuoden välein. Suosittelemme kevytvalkaisua, mikäli vaalennutat säännöllisesti hampaitasi. Jos valkaisujen välissä kuluu vuosia, tarvitaan todennäköisesti tehovalkaisua parhaan tuloksen saavuttamiseksi. Toisilla valkaisutulos säilyy hyvänä vuosia ja toisilla se saattaa säilyä puoli vuotta, erot ovat hyvin yksilöllisiä!

Muuta hampaiden valkaisusta

Valkaisun jälkeen saattaa esiintyä ohimenevää vihlontaa 1–2 vuorokauden ajan.

Voit opetella tavan huuhdella suuta vedellä värjäävien tuotteiden nauttimisen jälkeen, näin suurimmat värjäävät aineet eivät jää hampaiden pintaan pitkäksi aikaa.

Mikäli valkaisun jälkeen hampaisiisi tulee kirkkaita laikkuja, kirjavuutta tai epätasaisuutta, tämä yleensä tasaantuu kahden viikon aikana.

Mitä hampaiden valkaisun aikana tapahtuu?

SmileSpassa kerrotaan koko hoidon ajan, mitä suuhygienisti tekee. Ensimmäiseksi määritämme yhdessä hampaiden lähtövärin, jonka jälkeen suuhygienisti asettaa sinulle suunaukipitäjän eli välineen, joka levittää huulesi sivuun. Seuraavaksi suuhygienisti puhdistaa hampaasi hohkakivijauheella, suojaa limakalvosi ja peittää ikenesi suojageelillä, joka kovetetaan led-valolla tiiviiksi. Sen jälkeen valkaisugeeli levitetään hampaidesi ulkopinnalle (hampaille, jotka näkyvät hymyillessäsi, 8–10 hammasta/leuka, teknisistä syistä takahampaita ei valkaista) ja geeli aktivoidaan laservalolla 1–3 X 30 sekuntia/leuan kuudesosa. Välillä suuhygienisti poistaa geelin ja huuhtelee sekä kuivaa hampaasi. Riippuen valkaisusta, tämä vaihe toistetaan. Lopuksi suuhygienisti levittää hampaisiisi hoitoainetta ja poistaa suojaukset. Viimeiseksi määritämme uuden vaalentuneen värisi. Valmis!