SmileSpan puhdistus-, valkaisu- ja White Spot -hoidot saivat Annan hymyilemään itsevarmasti

Glitteriaddikti-bloggaaja Anna
Kuvat: Anna Roosie.

Hampaiden puhdistus- ja hampaiden valkaisuhoidot toteutimme Glitteriaddikti-bloggaaja Anna Roosien kanssa kaupallisena yhteistyönä, White Spot -hoidossa Anna Roosie kävi omakustanteisesti. Tämä kokemusteksti on koostettu Glitteriaddikti-blogissa julkaistuista teksteistä.

Sattumalta kävi niin, että Anna Roosie istui hoitojensa aikana kaikkien kolmen SmileSpan suuhygienistin tuoliin: hampaiden puhdistuksessa Hannan, hampaiden valkaisussa Sailan ja White Spot -hoidossa Lotan.

Kävin ensin maksuttomassa hampaiden valkaisukonsultaatiossa, missä mun hampaiden alkutilaa vähän kartoitettiin ja todettiin, että perusteellinen puhdistus on tehtävä. Tämä ihan siitä syystä, että hammaskivi ja plakki hampaiden pinnalla tekee valkaisun lopputuloksesta laikukkaan.

Seuraavalla viikolla istuinkin mukavasti SmileSpan tuolissa Tampereen Ratinassa ja ihastelin eteeni aukeavaa koskinäkymää. Näin upeissa puitteissa en kyllä ikinä ole ollut hammashoidossa. Pakko muuten kehua aivan superihanasta ja ystävällisestä palvelusta. SmileSpa ottaa vakavasti asiakkaiden hammaslääkäripelot ja siksi kaikki toimenpiteet selitetään juurta jaksaen ennen toimenpidettä ja sen aikana. Alati hymyilevät suuhygienistit saavat olon heti kotoisaksi, ja tuoliin istuttua voikin sulkea silmät ja kuvitella itsensä vaikka aurinkoiselle rannalle.

Päätettiin alkututkimuksen jälkeen, että mulle tehdään plakkivärjäys, joka paljastaa missä kaikkialla hampaiden pinnoilla plakkia on. Värjäyksellä plakki muuttuu hampaan pinnalla pinkin väriseksi ja osoittaa sen, miten paljon niissä oikeasti epäpuhtauksia muhiikaan vaikka ulospäin hammas näyttäisikin puhtaalta. Olin rehellisesti sanottuna aika järkyttynyt tuloksesta. Siellähän sitä oli ja vaikka kuinka paljon.

Päällisin puolin luulin, että mulla olisi asiat melko hyvin. Vaan eipä ollut. Hammaskiveä oli kertynyt ikeniin niin paljon, että se oli saanut aikaan ientulehduksen. Onneksi vain pinnallisen sellaisen, koska syvälle etenevä tulehdus voi olla jopa koko keholle vaarallinen (aiheuttaen yleissairauksia kuten sydän- ja verisuonitauteja) sekä saada aikaan paljon harmia hampaiden kiinnityskudoksissa, mikä voi lopulta johtaa hampaan irtoamiseen.

Plakkivärjäyksen jälkeen mulle tehtiin kunnon soodapuhdistus (kutsutaan myös jauhepuhdistukseksi), jossa hampaisiin kohdistetaan kovalla paineella painepesurimainen jauhe-vesisuihku. Jauhe pääsee kovan paineen ansiosta myös hampaiden väleihin ja puhdistaa hampaiden pinnat todella tehokkaasti. Soodapuhdistus on täysin kivuton menettely, mutta sen tehokkuus on aivan omaa luokkaansa. Hampaiden pinta näyttää myös välittömästi kirkkaammalta. Pakko myös kehua, miten ihanan sileältä hampaat puhdistuksen jälkeen tuntuivat. Kielellä liu’utellessa hampaiden pinta oli kuin lasia. Harvoin sellaista pääsee kokemaan!

Tarviiko tähän enää edes mitään valkaisua, kun kertaheitolla hymy vaaleni puhdistuksen myötä. 😂

Hampaiden valkaisu ja White Spot -hoito hälvensivät hymystä viimeisenkin epävarmuuden

Itse valkaisuaamuna heräsin jännittyneissä tunnelmissa. Mitä jos valkaisu ei onnistukaan? Lopputulos on nimittäin aina yksilöllinen ja riippuu hampaiden pinnasta, kiilteen vahvuudesta ja monesta muustakin tekijästä, joten on mahdotonta sanoa kuinka monta astetta hammas lopulta vaalenee.

Mähän olin vielä pari päivää ennen valkaisua käynyt poistattamassa etuhampaiden päältä suojamuovit, jotka siihen laitettiin, kun oli ala-asteella. Etuhampaissani on synnynnäinen pigmenttihäiriö, joka näkyy todella valkoisina laikkuina hampaiden pinnassa ja juuri pahiten noissa kahdessa etumaisessa hampaassa. Koska hampaan pinnalla oleva muovi ei olisi prosessissa vaalentunut ollenkaan, päätin poistaa ne kokonaan ja valkaista kaikki hampaat.

Pientä kutinaa oli mahanpohjassa, kun kampesin hoitotuolista ylös ja marssin peilin eteen ihmettelemään lopputulosta. Rehellisesti sanottuna yhtään liioittelematta olin aivan mykistynyt. Hymyssä huomasin aivan selkeän eron ihan välittömästi. Mun hampaat näytti valkoisilta! Tarkastettiin mitta-asteikolla uudestaan, mikä oli hampaiden väri hoidon jälkeen ja wow, väri vaaleni neljä astetta. Tulos oli aivan upea ja varsinkin, kun en odottanut mitään tällaista. SmileSpan väki teki aivan superupeaa työtä ja lopputulos puhukoot puolestaan. ❤

Glitteriaddikti-bloggaaja Annan hymy ennen ja jälkeen SmileSpan hoitojen.
Ylhäällä Annan hymy ennen SmileSpan valkaisu- ja White Spot -hoitoja, alhaalla jälkeen.

Kuten huomaatte, myös nuo valkoiset pigmenttiläikät on poissa. En voi oikeasti sanoin kuvata miten iso juttu tämä on mulle. Koko elämän ajan hampaitani hävenneenä (nuo pigmenttiläiskät ja keltaisuus) voin nyt nauraa leveästi ilman mitään häpeän tunnetta. Tiedättekö, että hymy voi oikeasti olla tosi arka juttu ja ottaa itsetunnolle, jos hampaisiin ei ole tyytyväinen.

Voit lukea kokemukset koko mitassaan Glitteriaddikti-blogista: Hampaiden valkaisuoperaatio osa 1 ja Kesäksi säihkyvä hymy – hampaiden valkaisu osa 2.